nav

perjantai 25. tammikuuta 2013

TAMPERE TOUR: Kahvila Nostalgia

IMG_3442

Tampereen Siperiassa sijaitseva kahvila on mukava paikka tulla syömään tai kahville. Kahvila Nostalgiassa on tarjolla itsetehtyjä leivonnaisia ja hyvää kahvia. Sisustus on mielestäni mukava, kun taas poikaystäväni ei pidä siitä yhtään. 

En ole tuolla kertaakaan törmännyt huonoon palveluun, tai pahoihin pulliin. Kahvikin taitaa maksaa hieman päälle euron, eikä mitään maltaita. Myöskään pullien hinnat eivät päätä huimaa. 

Kahvilassa on tarjolla myös aamupala, että lounas, mutta kummassakaan en ole käynyt, sillä sattumoisin arkena olen koulussa. 

Kun ennen leffaan menoa on tuhottavana aikaa, suosittelen käymään täällä vieressä olevan Aschanin sijasta (vaikka en ole kyseisessä putingissa käynyt sen vaihdettua nimeä, mutta siellä on kallista). Nostalgian sivuille pääset tästä.

lauantai 12. tammikuuta 2013

Mutakakku

kakuuuu

Tätä kakkua voisi sanoa jo ihan minun spesiaalikseni. Seuraava versio tästä olisi chiliversio, joka on vasta kehitteillä. Siitä, missä vaiheessa mutakakku kuuluisi syödä, on monta versiota. Minä itse pidän uunista tulleesta, mutta hieman jäähtyneestä kakusta, kun taas opettajamme väittää sen olevansa parhaimillaan vasta viikon päästä. Tämä kuva on otettu kakusta, joka oli ollut muutaman päivän viileäkaapissa. Parhaimmalta mutakakku näyttää tuoreena, kun suklaa valuu jonkun verran kakkua leikatessa. Tässä kuitenkin mahtavan mutakakun ohje.

Mutakakku (24 cm irtopohjakakkuvuoka)
4 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g voita
200 g tummaa suklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Voitele ja korppujauhota vuoka. Paukuta oikeasti kaikki ylimääräiset korppujauhot pois, sillä ne eivät ole mukavaa syötävää kakun päällä!

Sekoita keskenään kuivat aineet. (tai oikaise ja lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri ensimmäisten vehnäjauhojen kanssa)Vaahdota kananmunat ja sokeri. Kätevimmin tämä käy yleiskoneella, kun samalla voi sulattaa voin ja suklaan kattilassa. Kuitenkin, jos et yleiskonetta omista, niin tämä vaahto voi odottaa sen pienen hetken kun ensin sulatat voin kattilassa, ja siihen sulatat suklaat.

Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen suklaaseosta ja kuivia aineita. Sekoittamiseen voit käyttää sähkövatkaimen/yleiskoneen pienintä tehoa, jolloin suklaa sekoittuu tasaisesti. 

Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 min. uunista riippuen. Itse aina tarkistan kakun kunnon 10 minuutin jälkeen, jonka jälkeen käyn heiluttelemassa vuokaa tai kokeilemalla hammastikulla sen kypsyyttä.

Kun kakku on tullut uunista, anna sen olla hetki vuuassa (n. 10 min) ja kumoa se sitten. 

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Guacamole

IMG_3376

Uutena vuotena söimme tortilloja, ja kyllä saan tämän dipin reseptin teille aikaiseksi vasta nyt. Esimerkiksi myös synttärijäädykekakkuni resepti on jäänyt jo kokonaan pois postauslistasta, sillä se täytyy tehdä uudestaan. Totesin etten kelpuutakkaan sitä ohjetta.

Guacamolehan on aivan mahtavan hyvää tortillojen ja tacojen välissä, mutta myös mahtavaa nachojen kanssa pelkästään. Itsetehty ja ah, niin helppo guacamole peittooa 6-0 kaikki kaupan valmiit sörsselit.
Guacamole
2 kypsää avokadoa
½ (tai 1 pieni) punasipuli
tuoretta korianteria, tämä täytyy maistella, osviittana PALJON ja silputtuna
½ rkl sitruunamehua
½ rkl limemehua
½ rkl suolaa
½ (tai 1 pieni) tomaatti
mustapippuria
(chiliä)

Halkaise avokadot kahtia, pyörittäen veistä kiven ympärillä. Irrota avokado kuoresta ja pilko pienemmäksi. Pilko ainekset pieneksi ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta.