nav

maanantai 5. elokuuta 2013

Täysjyvävehnäjauhoinen pizzapohja

PIZZA

Tämä pizzapohja syntyi puolivahingossa, kun vehnäjauhot loppuivat, mutta jostain sitä taikinaa pohjaa varten oli saatava. Joten tongin kaikki kaapit läpi etsien käytettäväksi kelpaavia jauhoja, ja ne olivat täysjyvävehnäjauhoja. Pohjasta tuli siis terveellisempi, ja herkullisempi, versio, kuin se normaali pullamössöpohja. 

Jos kuitenkin tykkäät pehmeästä ja uunissakin kohoavasta pohjasta, on se paras tehdä normaaleilla vehnäjauhoilla. Minä ja perheeni kuitenkin tykkäsimme siitä, että pohja ei enää kohonnut uunissa, ja siitä tuli kauttaaltaan rapea. 

Pizzataikina (8 pientä tai 4 isoa)
4 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
30 ml oliiviöljyä
n. 1 tl suolaa
hyppysellinen sokeria
1 dl vehnäjauhoja
n. 8 dl täysjyvävehnäjauhoja.

Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja lisää öljy, suola ja sokeri. Lisää vehnäjauhot ja niiden mukana kuivahiiva, sekoita sekaisin. Alusta täysyjyvävehnäjauhot taikinaan, kunnes irtoaa reunoista. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30 minuuttia.

Muotoile taikinasta pizzoja ja täytä ne. Paista 250-asteessa rapeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti