Viime Kalantin reissusta oli jäänyt vielä yksi kukko pakkaseen, josta piti jotain ruokaa sitten väkästää. Tämän reseptin kokonaisen kukon voinee varmaankin korvata kokonaisella broilerilla, vaikkei maku tietenkään ole sama.
Palsternakka-kukkakaalisose keksittiin kaupassa, ja ohje vetäistiin jostain takataskusta, jonka mukaan niitä ostoksia sitten tehtiin. Tämä sose oli taivaallista, sillä se maistui niin selvästi palsternakalta ja kukkakaalilta että oi♥
Kukkopata 4 hnk
1 kokonainen kukko (tai se broileri)
1 salottisipuli
1 salottisipuli
1 purjo
1 valkosipulin kynsi
½ lanttu (sellane pienehkö)
½ palsternakka (sellasesta isosta)
½ palsternakka (sellasesta isosta)
2 portobello sientä
2 kpl Fond Du Chef - kanafondi
1,7 l kiehuvaa vettä (tai sen verran että kaikki peittyy)
suolaa
mausteita (meillä käytettiin Santa Marian Chili Explosion, Five Peppers, Forest Blend sekä tuoretta rosmariinia)
Paloittele kukko neljään osaan (kuuteen, jos siivet on vielä tallessa). Ruskista palaset, sekä halutessasi syömäkelvoton ruho ja pane osat isoon pataan. Pilko isohkoihin palasiin ja ruskista sipulit ja portobellot. Pilko juurekset ja kaada kaikki pataan. Lisää kanafondit, vesi ja mausteet. Laita pata 175-asteiseen uuniin ja anna hautua 2-3 tuntia.
Palsternakka-kukkakaalisose 6-8 hnk
400 g Rosamunda - perunaa
600 g kukkakaalia
360 g palsternakkaa
25 g voita
1 tl kermaa
suolaa
Pilko perunat, kukkakaalit ja palsternakat. Laita ensin kiehuvaan keitinveteen perunat ja palsternakat. Lisää kukkakaalit, kun perunat ja palsternakat ovat melkein kypsiä. Kun kukkakaalit ovat kypsiä, kaada keitinvesi kokonaan pois ja lisää voi ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja maistele suola joukkoon.
Mulla on kyllä aukko ruokasivistyksessö kun en ole ikinä kukkoa syönyt :/ Epäilemättä silti maukas annos :)
VastaaPoistakukaan mun luokkatovereista ei ole myöskään :D Että en nyt tiedä aukosta, kunhan tietää mitä on coq au vin :D
PoistaHieman ihmetyttää tuo teelusikallinen kermaa..
VastaaPoistaSiis, tuota, hyvin vähäisesti kermaa tarvii tuo sose.
Poista