nav

maanantai 13. toukokuuta 2013

Kukkopataa ja palsternakka-kukkakaalisosetta

Kukko

Viime Kalantin reissusta oli jäänyt vielä yksi kukko pakkaseen, josta piti jotain ruokaa sitten väkästää. Tämän reseptin kokonaisen kukon voinee varmaankin korvata kokonaisella broilerilla, vaikkei maku tietenkään ole sama.

Palsternakka-kukkakaalisose keksittiin kaupassa, ja ohje vetäistiin jostain takataskusta, jonka mukaan niitä ostoksia sitten tehtiin. Tämä sose oli taivaallista, sillä se maistui niin selvästi palsternakalta ja kukkakaalilta että oi♥

Kukkopata 4 hnk
1 kokonainen kukko (tai se broileri)
1 salottisipuli
1 purjo
1 valkosipulin kynsi
½ lanttu (sellane pienehkö)
½ palsternakka (sellasesta isosta)
2 portobello sientä
2 kpl Fond Du Chef - kanafondi
1,7 l kiehuvaa vettä (tai sen verran että kaikki peittyy)
suolaa
mausteita (meillä käytettiin Santa Marian Chili Explosion, Five Peppers, Forest Blend sekä tuoretta rosmariinia)

Paloittele kukko neljään osaan (kuuteen, jos siivet on vielä tallessa). Ruskista palaset, sekä halutessasi syömäkelvoton ruho ja pane osat isoon pataan. Pilko isohkoihin palasiin ja ruskista sipulit ja portobellot. Pilko juurekset ja kaada kaikki pataan. Lisää kanafondit, vesi ja mausteet. Laita pata 175-asteiseen uuniin ja anna hautua 2-3 tuntia. 

Kukko2

Palsternakka-kukkakaalisose 6-8 hnk
400 g Rosamunda - perunaa
600 g kukkakaalia
360 g palsternakkaa
25 g voita
1 tl kermaa
 suolaa

Pilko perunat, kukkakaalit ja palsternakat. Laita ensin kiehuvaan keitinveteen perunat ja palsternakat. Lisää kukkakaalit, kun perunat ja palsternakat ovat melkein kypsiä. Kun kukkakaalit ovat kypsiä, kaada keitinvesi kokonaan pois ja lisää voi ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja maistele suola joukkoon. 

4 kommenttia

  1. Mulla on kyllä aukko ruokasivistyksessö kun en ole ikinä kukkoa syönyt :/ Epäilemättä silti maukas annos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kukaan mun luokkatovereista ei ole myöskään :D Että en nyt tiedä aukosta, kunhan tietää mitä on coq au vin :D

      Poista
  2. Hieman ihmetyttää tuo teelusikallinen kermaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis, tuota, hyvin vähäisesti kermaa tarvii tuo sose.

      Poista