Äiti haluaa aina tarjoilla vieraille jotain syötävää, joten tällä kertaa se passitti minut tekemään suolaista piirakkaa. Itse en ole suolaisten piirakoiden ystävä sitten ollenkaan, mutta tätä suostuin jopa maistamaan. Piirakka sai kiitoksia pienestä potkusta.
Kinkkutomaattipiirakka (24 cm piirakkavuoka)
Pohja:
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
½ dl vehnäjauhoja
100 g voita
½ dl vettä
n. puoli nippua kevätsipulien vihreämpää päätä (13 g)
Täyte
2,5 dl kolmen juuston kermaa (Valio)
2 munaa
60 g kinkkusuikaileita (itse käytin ohutleikkelettä, jonka siivutin)
90 g luumukirsikkatomaatteja
puoli nippua kevätsipulia
1 tl savupaprikajauhetta
chilimaustetta
juustoraastetta päälle
Silppua kevätsipulit. Sekoita jauhot keskenään ja nypi ne voihin. Lisää vesi ja kevätsipuli. Painele voideltuun vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Vatkaa sekaisin kerma ja muna. Lisää siihen kevätsipulit, savupaprikajauhe sekä chilimauste. Halkaise tomaatit puoliksi. Aseta kinkkusuikaleet ja tomaatit piirakanpohjalle ja kaada kermaseos päälle. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa kunnes se on hyytynyt ja saanut kauniin värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti