nav

lauantai 29. joulukuuta 2012

Tiikerikakku

tiikerikakku

Täytyi tehdä joulun alla pari kuivakakkuakin. Tämän tein äidin kummisedälle, sillä hän on kova tiikerikakun fani. Itse en pahemmin kuivakakuista tykkää, koska ne ovat kuivia. (OHO) Ja näitähän nautitaan yleensä kahvin kanssa. Tässä kuitenkin kovin käteväksi havaittu ohje:

Tiikerikakku (Yksi iso rengasvuoka, tai kaksi pienempää)250 g voita (tai 125 g voita ja 125 g margariinia)
3 dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
(0,5 dl kermaa / itse jätin pois, toimi ihan hyvin)
1 tl vaniljasokeria

Voitele ja jauhota vuoka. Muista kopauttaa ylimääräiset korppujauhot pois! Esilämmitä uuni 175 asteeseen.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Kun vaahto alkaa muistuttaa valkoista ja vaahtoa, voit lopettaa. Lisää munat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Sekoita ensimmäisiin jauhoihin leivinjauhe ja lisää taikinaan vatkaten hiljaisimmalla teholla. Ota taikinasta kolmas osa eri astiaan ja lisää siihen kaakaojauhe ja vaniljasokeri (ja kerma).

Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan ja levitä tumma sen päälle. Levitä päälle loput vaaleasta taikinasta. Paista noin yksi tunti. Anna kakun olla vuuassa vähintään 10 minuuttia ennen kumoamista!

Tässä vielä koulussa tekemäni kakut:

111

4 kommenttia

  1. Ihania ja herkullisen näköisiä kuvia + kivoja reseptejä! :)

    http://on-the-summer-breeze.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. tein aivan ohjeen mukkaan,myöskin kerma,mutta lisäsin vaaleaan taikinaan sitruunamehua pullosta n.1 tl. tuli tosi hyvä kakku. kiitos sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että onnistui! Yleensä koulun hojeet toimii niin kuin pitääkin. Mahtava idea tuo sitruunamehu, äitini taisi tehdä samalla tavalla viime vuonna!

      Poista