nav

maanantai 17. joulukuuta 2012

Kahvikohokas

IMG_2943

Tykkään ihan hirveästi hieman erikoisemmista jälkiruoista. Tässä on yksi esimerkki, joka ei välttämättä ole kaikilel tuttu: souffle aka kohokas. Täydellinen souffle on mun kohokkaiden välimuoto: vuuasta kohonnut, muttei liikaa, sillä nuo kohonneimmat lässähtivät liian nopeasti. Hyviä ne silti olivat. Itse en jaksanut syödä souffletani loppuun, aika isoja. Halkaisijaltaan 11 cm vuoka kyseessä (x4)
Kahvikohokas (4 hnk)
50 g voita
½ dl vehnäjauhoja
2½ dl maitoa
3-4 tl pikacappuccinojauhetta tai 2 tl pikakahvijauhetta
1 dl sokeria
3 kananmunaa
voita ja sokeria vuokaan

Voitele neljä vuokaa (halkaisijaltaan 11 cm) voilla, ripottele päälle sokeria ja laita jääkaappiin. Esilämmitä uuni 150 asteeseen. Kiertoilmaa en suosittele.

Sulata voi ja sekoita joukkoon jauhot, maito ja pikakahvi. Ripottele sokeri koko ajan sekoittaen ja anna seoksen kiehahtaa. Ota kattila liedeltä.

Erota keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sekoita keltuaiset taikinaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele nekin taikinaan. Täytä 3/4 vuoasta taikinalla ja paista 20-25 minuuttia. Ota souffle uunista ja tarjoa kuumana.

1 kommentti